onsdag 13 januari 2010

CHOKLADBEGÄR


I Göteborgskex fantastiska sortiment,
finner man många välsmakande Cookies med hembakatkänsla.
Det bästa av allt är,
att känner man för att just baka dem hemma finns alla recepten på påsarna
och självklart även på Göteborgskex hemsida.
Brilijant idé måste jag säga.
Här nedan finner ni recepten.
Baka baka och låt er väl smaka.

Baka Christinas Chokladbegär


Till 20 stycken kakor behövs följande:
5,5 dl havregryn
4 dl vetemjöl
150 g smör, rumstempererat
3/4 dl farinsocker
1/2 dl socker
1 dl ljus sirap
2 dl mörk choklad, grovhackad
3/4 dl kakao nibs
2 tsk bakpulver
1/4 tsk salt
3/4 tsk rivet apelsinskal
1/2 dl vatten
Ljus choklad för doppning, minst 400 g*

Om du inte hittar några Nibs kan du använda fint hackad riktigt mörk choklad (minst 70 % kakao) istället.
Förvärm ugnen till 200 °C.
Blanda mjöl, bakpulver, smör, socker, havregryn och salt så att konsistensen blir ungefär som brödsmulor.
Tillsätt sirap, choklad, nibs, apelsinskal och vatten och blanda samman till en deg.
Rulla försiktigt degen i antingen en lång rulle eller i flera små (c:a 5-7 cm i diameter).
Lägg degrullarna i kylskåpet i 30 minuter.
Skär sedan degen i ca 1 cm tjocka skivor och lägg dem på en plåt med bakpapper på.
Sätt i kakorna i ugnen och sänk temperaturen till 175 °C.
Grädda kakorna mitt i ugnen i 10-15 min.
Ta ut dem och låt dem svalna på ett ugnsgaller.

Baka Emilies Bärdröm

20 stora kakao

4 dl vetemjöl

6 ½ dl havregryn

145 g smör, rumstempererat

1 dl farinsocker

1 dl socker

2 tsk bakpulver

½ tsk salt

2 msk ljus sirap

1 dl russin, hackade

75 g torkade tranbär, hackade

½ dl vatten

Förvärm ugnen till 200 °C.

Blanda mjöl, bakpulver, smör, socker, havregryn och salt så att konsistensen blir ungefär som brödsmulor.

Tillsätt sirap, russin, tranbär och vatten och blanda samman till en deg,

Rulla försiktigt degen i antingen en lång rulle eller i flera små (ca 5–7 cm i diameter).

Lägg degrullarna i kylskåpet i 30 minuter.

Skär sedan degen i c:a 1 cm tjocka skivor och lägg dem på en plåt med bakpapper på.

Sätt in kakorna i ugnen och sänk temperaturen till 175 °C.

Grädda kakorna mitt i ugnen i 10–15 min.

Ta ut dem och låt dem svalna på ett ugnsgaller.

Havre & Himmelrike Baka Fridas

20 stora kakor
3 dl vetemjöl

6 ½ dl havregryn

145 g smör, rumstempererat

1,25 dl strösocker

2 msk ljus sirap

½ tsk salt

2 tsk bakpulver

2 dl russin, hackade

3 ½ dl belgisk mörk choklad, hackad

1 ½ dl hasselnötter, hackade½ dl vatten
Blanda mjöl, bakpulver, smör, socker, salt och havregryn så att konsistensen blir ungefär som brödsmulor.

Tillsätt sirap, russin och vatten och blanda samman till en deg.

Blanda slutligen i chokladen och nötterna.
Rulla försiktigt degen i antingen en lång rulle eller i flera små.

Lägg degrullarna i kylskåpet i 30 minuter. Skär sedan degen i c:a 1 cm tjocka skivor och lägg dem på en plåt med bakpapper på.

Förvärm ugnen till 200°C.

Sätt i kakorna i ugnen och sänk samtidigt temperaturen till 175°C.

Grädda kakorna mitt i ugnen i 10–15 min.

Ta ut dem och låt dem svalna på ett ugnsgaller.

Johans Pecanpoesi
Med pecannötter, mandlar och hasselnötter

20 stora kakor

5 1/2 dl havregryn

4 dl vetemjöl

150 g smör, rumstempererat

1/2 dl socker

3/4 dl farinsocker

1 dl ljus sirap

1 1/2 dl rostad mandel, grovhackad

1 1/4 dl pecannötter, grovhackade

2 dl rostade hasselnötter, finhackade eller malda

2 tsk bakpulver

1/4 tsk salt

1/2 dl vatten

Förvärm ugnen till 200 °C.

Blanda mjöl, bakpulver, smör, socker, havregryn och salt så att konsistensen blir ungefär som brödsmulor.

Tillsätt sirap, nötter samt vatten och blanda samman till en deg.

Rulla försiktigt degen i antingen en lång rulle eller i flera små (ca 5-7 cm i diameter).

Lägg degrullarna i kylskåpet i 30 minuter.

Skär sedan degen i c:a 1 cm tjocka skivor och lägg dem på en plåt med bakpapper på.

Sätt i kakorna i ugnen och sänk temperaturen till 175 °C.

Grädda kakorna mitt i ugnen i 10-15 min.

Ta ut dem och låt dem svalna på ett ugnsgaller.

PS. Ifall ni undrar varför texterna är så olika,

så är det något fel på blogger ikväll.

Får det inte att funka riktigt.

Men hoppas ni kan läsa ändå DS.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar