
Baka Christinas Chokladbegär
Till 20 stycken kakor behövs följande:
5,5 dl havregryn
Om du inte hittar några Nibs kan du använda fint hackad riktigt mörk choklad (minst 70 % kakao) istället.
Förvärm ugnen till 200 °C.
Rulla försiktigt degen i antingen en lång rulle eller i flera små (c:a 5-7 cm i diameter).
Sätt i kakorna i ugnen och sänk temperaturen till 175 °C.
Baka Emilies Bärdröm
20 stora kakao
4 dl vetemjöl
6 ½ dl havregryn
145 g smör, rumstempererat
1 dl farinsocker
1 dl socker
2 tsk bakpulver
½ tsk salt
2 msk ljus sirap
1 dl russin, hackade
75 g torkade tranbär, hackade
½ dl vatten
Förvärm ugnen till 200 °C.
Blanda mjöl, bakpulver, smör, socker, havregryn och salt så att konsistensen blir ungefär som brödsmulor.
Tillsätt sirap, russin, tranbär och vatten och blanda samman till en deg,
Rulla försiktigt degen i antingen en lång rulle eller i flera små (ca 5–7 cm i diameter).
Lägg degrullarna i kylskåpet i 30 minuter.
Skär sedan degen i c:a 1 cm tjocka skivor och lägg dem på en plåt med bakpapper på.
Sätt in kakorna i ugnen och sänk temperaturen till 175 °C.
Grädda kakorna mitt i ugnen i 10–15 min.
Ta ut dem och låt dem svalna på ett ugnsgaller.
Havre & Himmelrike Baka Fridas
20 stora kakor
3 dl vetemjöl
6 ½ dl havregryn
145 g smör, rumstempererat
1,25 dl strösocker
2 msk ljus sirap
½ tsk salt
2 tsk bakpulver
2 dl russin, hackade
3 ½ dl belgisk mörk choklad, hackad
1 ½ dl hasselnötter, hackade½ dl vatten
Blanda mjöl, bakpulver, smör, socker, salt och havregryn så att konsistensen blir ungefär som brödsmulor.
Tillsätt sirap, russin och vatten och blanda samman till en deg.
Blanda slutligen i chokladen och nötterna.
Rulla försiktigt degen i antingen en lång rulle eller i flera små.
Lägg degrullarna i kylskåpet i 30 minuter. Skär sedan degen i c:a 1 cm tjocka skivor och lägg dem på en plåt med bakpapper på.
Förvärm ugnen till 200°C.
Sätt i kakorna i ugnen och sänk samtidigt temperaturen till 175°C.
Grädda kakorna mitt i ugnen i 10–15 min.
Ta ut dem och låt dem svalna på ett ugnsgaller.
Johans Pecanpoesi
Med pecannötter, mandlar och hasselnötter
20 stora kakor
5 1/2 dl havregryn
4 dl vetemjöl
150 g smör, rumstempererat
1/2 dl socker
3/4 dl farinsocker
1 dl ljus sirap
1 1/2 dl rostad mandel, grovhackad
1 1/4 dl pecannötter, grovhackade
2 dl rostade hasselnötter, finhackade eller malda
2 tsk bakpulver
1/4 tsk salt
1/2 dl vatten
Förvärm ugnen till 200 °C.
Blanda mjöl, bakpulver, smör, socker, havregryn och salt så att konsistensen blir ungefär som brödsmulor.
Tillsätt sirap, nötter samt vatten och blanda samman till en deg.
Rulla försiktigt degen i antingen en lång rulle eller i flera små (ca 5-7 cm i diameter).
Lägg degrullarna i kylskåpet i 30 minuter.
Skär sedan degen i c:a 1 cm tjocka skivor och lägg dem på en plåt med bakpapper på.
Sätt i kakorna i ugnen och sänk temperaturen till 175 °C.
Grädda kakorna mitt i ugnen i 10-15 min.
Ta ut dem och låt dem svalna på ett ugnsgaller.
PS. Ifall ni undrar varför texterna är så olika,
så är det något fel på blogger ikväll.
Får det inte att funka riktigt.
Men hoppas ni kan läsa ändå DS.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar