torsdag 14 januari 2010

PÄRON OCH VALNÖTSSALLAD

4 dl Bovete grov
8 dl vatten 1 Hönsbuljongstärning
4 msk Vitvinsvinäger
2 knippen Ruccolasallad
100 gram Valnötskärnor
2 st anjou Päron
En god Olivolja
Salt

Skölj bovetet först i varmt vatten, sedan i kallt.
Koka upp vatten, vinäger, buljongtärning med en nypa salt.
Lägg i bovetet. Låt koka i 15 minuter.
Tag av från värmen, rör om.
Låt svalna.
Kärna ur och skiva päron.
Dela stora ruccolablad.
Tillsätt valnötter och blanda med avsvalnat bovete.
Ringla över lite olivolja.
Lite peppar från kvarnen och en gnutta flingsalt är heller aldrig fel.
Vill man lyxa till det lite, klyfta i en avokodo.
Mumma...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar