Nytt år och för många nya löften som skall hållas.....förhoppningsvis.
Ett löft som många har...säkert stående varje år...är att tänka lite mer på vad man stoppar i sig.
Här kommer ett recept på ett riktigt friskus bröd, fullmatat med nyttigheter.
Ingredienser
6 dl grahamsmjöl
1/2 dl rågkross
1/2 dl hela linfrön
1/2 dl solrosfrön
1/2 pumpafrön dl
1/2 dl hackad mandel
0,5 dl hackade valnötter
1,5 tsk bikarbonat
1,5 tsk salt
6 dl filmjölk
2 msk mörk sirap
4 st stora färska dadlar
Tillagning
Sätt ugnen på 175 grader.
Smörj en avlång form och strö på lite grahamsmjöl.
Hacka dadlarna.
Rör ihop alla ingredienser i en skål och lägg smeten i formen.
Strö på pumpafrön och grädda längst ner i ugnen i ungefär en timme.
1/2 dl rågkross
1/2 dl hela linfrön
1/2 dl solrosfrön
1/2 pumpafrön dl
1/2 dl hackad mandel
0,5 dl hackade valnötter
1,5 tsk bikarbonat
1,5 tsk salt
6 dl filmjölk
2 msk mörk sirap
4 st stora färska dadlar
Tillagning
Sätt ugnen på 175 grader.
Smörj en avlång form och strö på lite grahamsmjöl.
Hacka dadlarna.
Rör ihop alla ingredienser i en skål och lägg smeten i formen.
Strö på pumpafrön och grädda längst ner i ugnen i ungefär en timme.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar