måndag 12 oktober 2009

RÄK OCH RUCCOLA PASTA

Min favvo pasta alla kategorier.
(Favorit i repris)

(Kanske min favorit rätt bland allt om man bortser från sushi med mycket wasabi.)
Men räkna med att du stinker vitlök dan efter om du har otur...

Gör en marinad på pressad färsk vitlök, olivolja och strimlad färsk basilika. Blanda om och lägg ner 500 gram nyskalade räkor.
Fräs sockerärtor, röd strimlad paprika, finhackad spanskpeppar, pilla ej i ögonen, ( eventuellt strimlad rödlök).
Häll marinaden med räkorna samt en låda ruccolasallad i en stekpannan och fräs mycket snabbt, så att räkorna behåller sin spänst. Servera genast.
Äts tillsammans med färsk fettucini kokt med saffran och stekt grön sparris med flingsalt.
Tillbehör: Grissini pinnar eller ett grovt lantbröd med valnötter och soltorkande tomater i. Gärna med en härligt lagrad ost. Å nu blev jag hungrig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar