
300 gram smör
4 st ägg
4 dl socker
6 msk kakaopulver
4 tsk vaniljsokcker
2,5 dl vetemjöl
225 gram blåbär
2 dl vispgrädde
TILLAGNING
Lättina bären om de är frysta.
Sätt ugnen på 175ºC.
Smält smör i en kastrull.
Smält smör i en kastrull.
Ta av från plattan.
Vispa ägg och socker pösigt.
Vispa ägg och socker pösigt.
Tillsätt smör, kakao, vaniljsocker och mjöl.
Vispa till jämn smet.
Blanda ner blåbär i smeten.
Spara blåbär till garnering.
Smöra en springform eller lägg bakplåtspapper i botten.
Smöra en springform eller lägg bakplåtspapper i botten.
Häll i smeten.Sätt in i ugnen i 35 minuter.
Ta ut kakan och låt den kallna.
Vispa grädde före servering och lägg på.
Ta ut kakan och låt den kallna.
Vispa grädde före servering och lägg på.
Garnera med blåbär och eventullt med annan tillgänglig frukt t.ex. vinbär.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar