torsdag 15 oktober 2009

OLIVBRÖD MED ROSMARIN OCH TIMJAN


INGREDIENSER
50 gram jäst
1 liter vatten
1/2 msk salt
1 dl olivolja i degen
110 gram svarta kärnfria oliver
Vill man ha gröna går det också bra men det blir inte riktigt lika mycket smak.
1 1/2 liter vetmjöl
1 msk torkad timjan
1 msk torkad rosmarin
1 msk flingsalt
1 dl olivolja

Bakplåtspapper är att rekommendera.

TILLAGNING
Värm vattnet fingervarmt (37°C).
Grovhacka oliverna.
Lös jästen i vattnet.
Tillsätt salt, olivolja och olivhack.
Rör ner mjölet lite i taget.
Blanda noga.
Degen skall vara lös.
Låt jäsa under bakduk i 30 minuter.
Lägg bakplåtspapper på plåt med hög kant.
Häll över degen på plåten.
Jämna till.
Strö över rosmarin, timjan och salt.
Låt jäsa ytterligare i 20 minuter.
Sätt ugnen på 175°C.
Ringla över olivolja och sätt in i ugn i 45 minuter.
Ta ut och skär i längder.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar