tisdag 19 maj 2009

KLADDIGT KLADDIGT

Idag skall det bakas riktigt smarriga och kladdiga chokladmuffins.
Receptet kommer under dagen.

200 gram smör
200 gram fin 70 % choklad
4 st ägg gärna lite större
2 dl socker
2 1/2 dl vetemjöl

25 stycket vackra muffinsformar eller om du vill göra en stor kladdkaka, en springform på 2 liter.

* Smält smöret och chokladen tillsammans. Låt svalna.
* Vispa ägg och socker länge så det blir riktigt fluffigt.
* Blanda mjöl och bakpulver.
* Blanda i chokladsmeten i äggvispet.
* Vänd försiktigt i mjölet.
* Häll smeten i formarna och grädda i se så där 180 grader runt 10-12 minuter, beroende på hur kladdiga nuffinsen skall vara.
* Gör man en stor form skall den gräddas i 220 grader i ca 15 minuter. Denna kaka kräver sin vila för att vara som allra bäst. Gör den därför dagen innan den skall avnjutas. Servera den välkyld. Pudras med florsocker och silverkulor eller varför inte vackra socker blommor.

Tips!!! Vill man smaska till det ännu mer, tryck ner en dumlekola i varje form innan gräddning. Mmmmm

Lycka till!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar