
På detta vis, med en liten humoristisk inledning, börjar alla recept i en av mina roligast kokböcker. HJÄLP!!!! JAG HAR ETT KÖK HEMMA.
Det är Kevin Mills som upptäckte att det faktiskt fanns ett kök i lägenheten, då han flyttade hemifrån...men där fanns ingen mamma som lagade mat. Boken är en samling av hans mammas favoritrecept.
Denna guldklimp har funnits i min hylla sedan mitten av nittiotalet. Jag hade förmånen att få tag på ett ex, då jag jobbade på IKEA och vi sålde den under en begränsad tid. Har letat men inte funnit någon info om den på svenska. Men som sagt, den finns utgiven på engelska.

Här kommer receptet på den härliga chokladsmeten, men risken är stor att den är slut innan det är skjuts in i ugnen.....
CHOCOLATE CHIP COOKIES
225 rumstempererat smör
1 dl strösocker
2 dl farinsocker
1 stort frukost ägg
1 tsk vaniljsocker
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
2 kryddmått salt
350 gram mörk grovhackad choklad
Gör så här
Blanda smör, strö och farinsocker väl. Rör i ägg och vaniljsocker. Tillsätt mjöl, bakpulver, bikarbonat,och salt. Rör till jämn smet. Rör ner chokladen. Rör gärna med en vanlig sked, då kan du stoppa varannan i munnen. Använd bakplåtspapper. Lägg kakorna på plåten, 3 rader med 4 i varje. Viktigt att kakorna bara skall ha lite färg.
Temperatur 175 grader 8-12 minuter. Låt svalna på plåten i 2-3 minuter så de stelnar och inte går sönder.
Förvara kakorna i en glasburk med lock eller frys in dem.
Tips!! Du som gillar nötter....hacka i 2 dl valnötter i smeten. Fast jag som gillar choklad tycker bara att de är i vägen. Kram Chatarina
TACK!!! För att du lagt upp receptet på chocolate chip cookies från den kokboken!!
SvaraRaderaMin favorit kokbok och nya valpen har ätit sönder den😢
Blev så glad att jag hittade sin sida!!