söndag 23 augusti 2009

JACOBS CHOKLADTÅRTA

foto:google
Denna underbara tårta blev vi bjudna på hemma hos A och C i helgen, då vi äntligen fick komma och se deras nya vackra hem. Tyvärr har jag ingen bild, men lovar att lägga upp den tillsammans med detta recept så snart jag bakat den. Detta kommer att bli en storfavorit jag lovar. Den är jätte krämig och riktigt snabb att få klar. Går utmärkt att göra dagen innan. Fungerar bra att byta ut topping efter tycke och smak samt årstid. Varför inte krossa polkagrisar över den till jul. Eller göra den lite syrligare med fetaost, pistagenötter och en gnutta flingsalt, det tror jag blir en riktig höjdare:)

Detta behövs:
3 ägg
3 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
1 1/2 tsk vaniljsocker
160 gram smält smör
150 gram mörk choklad
1 1/2 dl hela hasselnötter



Vispa ägg och socker pösigt.
Sikta samman mjöl, bakpulver och vaniljsocker.
Vänd ner i äggsmeten.
Smält smöret och bryt i chokladen och låt den smälta samman.
Rör ner chokladsmeten i äggsmeten.
Smöra och bröda en form med löstagbara kanter.
Häll i smeten och strö över nötterna.
Grädda i 240 grader 7-10 minuter.
Låt tårtan svalna och ställ den sedan i frysen.
Servera tårtan halvtinad med lättvispad grädde samt med fördel kan vara smaksatt med punsch.
Lägg gärna lite lösa nötter på serveringsfatet runt kakan. Ser trevligt ut.

(Receptet kommer ursprungligen från boken Konditorns bästa, Signe 200 recept av Maria Bengtsson.)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar