onsdag 19 augusti 2009

TÄVLA OCH VINN TIDNING OCH CHOKLAD

Jouranlchocolat är min absoluta favorittidning när det kommer till att bli inspirerad i köket. Den är min bibel i ämnet och här bjuds vi läsare på massor med spännande reportage och recept. Vi får tips om vilken choklad som passar till vad, samt vilken dryck som skall avnjutas till.
Vi får i reportage följa lokala producenter i deras vardag på plantagen. Vi får ta del av alla stora chokladhändelser och nu närmast är det fest i Chokladsalongen i Askersund den 11-13 september. Nu kan du bli en lycklig vinnare till denna tidning samt rättvisemärkt choklad från Sackeus... Skicka ett mail med namn och adress till LITENLYA@live.se och dela med dig av ditt bästa chokladrecept, så kanske du blir vinnaren. Skicka gärna med en bild på ditt bakverk eller berätta ur vilken kokbok receptet kommer, så publicerar jag receptet här på bloggen. Mailet måste vara inne senast den 31 augusti då den lycklige vinnaren utses.
Lycka till!!! Eguale mörk choklad är en utsökt blandning av finsate kakao från Amazonas i Bolivia och rörsocker från Filippinerna. Detta är en ren naturprodukt med råvaror helt utan kemiska tillstser och artificiella smaktillsatser. Equale bidrar till att småproducenterna på kooperativen alter trade (Filippinerna) och El Ceibo ( Bolivia) får en skälig ersättning för sitt arbete plus en premie för de utvecklingsprojekt de bedriver.

Rättvisemärkt garanterar att produktionen av Rättvisemärkt-varor har skett under acceptabla förhållanden med skäliga löner och rimliga arbetsförhållanden för de anställda och utan barnarbete. Förutom dessa fundamentala garantier ser du som väljer Rättvisemärkt till att uppmuntra ekologiskt odlande, främja organisationsrätt och demokrati, du motararbetar diskriminering på grund av kön, hudfärg och tro samtidigt som du får produkter med god smak och hög kvalité.
Det Internationella kontrollorganet FLO (Fair Trade Labelling Organisation) utför kontinuerligt kontroller på plats hos producenterna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar