
Fyllning
1 liter rensade kantareller
1 gul lök
smör till stekning
175 g camembert- eller brieost
3 ägg
1 dl mjölk
1 dl grädde
1/2 tsk salt
1 krm nymalen peppar
Gör pajdegen klassiskt recept.
Kavla eller tryck ut degen i en pajform med löstagbar kant som mäter cirka 24 centimeter i diameter.
Förgrädda pajskalet.
Sätt ugnen på 200 grader.
Skär svampen i mindre bitar.
Skala och hacka löken.
Fräs svampen och löken i smör tills vätskan kokat in.
Låt det svalna.
Fördela svampen och löken i det förgräddade pajskalet.
Skär osten i centimetertjocka skivor och fördela dem över svampen.
Vispa ihop ägg, mjölk, grädde, salt och peppar.
Häll äggstanningen över svampen och osten.
Grädda pajen i mitten av ugnen tills fyllningen stannat och pajen har fin färg, cirka 40 minuter.
Älskar kantarellpaj! Här har du ett annat recept jag bruka köra på och det smakar underbart!
SvaraRaderakantarellpaj recept