måndag 31 augusti 2009

KANTARELLPAJ MED CAMEMBERT

FOTO:TOPPHÄLSA
Fyllning
1 liter rensade kantareller
1 gul lök
smör till stekning
175 g camembert- eller brieost
3 ägg
1 dl mjölk
1 dl grädde
1/2 tsk salt
1 krm nymalen peppar

Gör pajdegen klassiskt recept.
Kavla eller tryck ut degen i en pajform med löstagbar kant som mäter cirka 24 centimeter i diameter.
Förgrädda pajskalet.
Sätt ugnen på 200 grader.
Skär svampen i mindre bitar.
Skala och hacka löken.
Fräs svampen och löken i smör tills vätskan kokat in.
Låt det svalna.
Fördela svampen och löken i det förgräddade pajskalet.
Skär osten i centimetertjocka skivor och fördela dem över svampen.
Vispa ihop ägg, mjölk, grädde, salt och peppar.
Häll äggstanningen över svampen och osten.
Grädda pajen i mitten av ugnen tills fyllningen stannat och pajen har fin färg, cirka 40 minuter.

1 kommentar:

  1. Älskar kantarellpaj! Här har du ett annat recept jag bruka köra på och det smakar underbart!
    kantarellpaj recept

    SvaraRadera