måndag 31 augusti 2009

OSTPAJ MED FIKON OCH PÄRONSALSA

FOTO:TOPPHÄLSA
Fyllning
3 ägg
3 dl mjölk
1/2 tsk salt
1 krm nymalen vitpeppar
4 dl riven lagrad ost, t ex prästost eller västerbottensost
Gör pajdegen efter grundrecept.
Kavla eller tryck ut degen i en pajform med löstagbar kant som mäter cirka 26 centimeter i diameter.
Förgrädda pajskalet.
Sätt ugnen på 200 grader.
Vispa ihop ägg, mjölk, salt och peppar.
Blanda i osten.
Häll äggstanningen i det förgräddade pajskalet.
Grädda pajen i mitten av ugnen tills fyllningen stannat och pajen har fin färg, cirka 40 minuter.
FIKON- OCH PÄRONSALSA 4–6 portioner
5 torkade fikon
2 färska fikon
1 moget päron
2 msk grovt hackade valnötter
Ruccolasallad
1 msk valnöts- eller olivolja
2 tsk pressad citronsaft
Flingsalt nymalen peppar
Strimla de torkade fikonen.
Skär de färska fikonen och päronet i klyftor.
Blanda fikon, päron, nötter och rucolasallad.
Droppa över olja och citronsaft och krydda med salt och peppar.
Servera salsan genast.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar