tisdag 11 augusti 2009

RANDIG MOUSSE MED FÄRSKA JORDGUBBAR

Detta behövs
5 stora äggulor
1 1/4 dl socker
1 1/4dl färskpressad citron
4 teskedar finrivet citronskal
1 knypa salt
1 1/4 dl plus 3 1/2 dl 40% vispgrädde
50 gram vitchoklad av fin kvalité tex Lindt finhackad
ca 2 liter skivade färska jordgubbar

Blanda äggulor, socker, citronjuicen och skalet, samt salt i en mellanstor metallbunke.
Vispa över vattenbad tills krämen tjocknar ca: 6 minuter.
Ta av skålen från kastrullen.
Kyl ner citronmoussen till rumstempteratur.
Blanda 1 1/4 dl grädde samt den vita chokladen i en annan metall skål. Sätt skålen över vatten bad med sjudande vatten. Rör hela tiden tills chokladen blivit mjuk och nästan smällt. Ta bort skålen från vattenbadet och fortsätt rör tills chokladen smällt helt och blivit riktigt krämig. Kyl ner moussen till rumstemperatur.
Vispa den reserande grädden och dela upp den vilka i de båda moussesatserna.Beat remaining 2 2/3 cups cream in large bowl until firm peaks form.
Fördela upp de olika mousserna i 8 vinglas så det blir vacker lager på lager effekt. Garnera med jordgubbar täck glasen med plastfolie och ställ svalt.
Kan med fördel göras dagen innan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar