måndag 2 november 2009

NÖTIG KLADDKAKA

300 gram smör
4 st ägg
4 dl strösocker
6 msk kakao
4 tsk vaniljsocker
2,5 dl vetemjäl
100 gram valnötskärnor
100 gram hasselnötter
2 dl vispgrädde

Gör så här:
Sätt ugnen på 175ºC.'
Grovhacka nötter.
Spara några nötter till dekoration.
Smält smör i en kastrull.
Ta av från plattan.
Vispa ägg och socker pösigt.
Tillsätt smör, kakao, vaniljsocker och mjöl.
Vispa till jämn smet.
Blanda i nötterna.
Smöra en springform eller lägg bakplåtspapper i botten.
Häll i smeten.
Sätt in i ugnen i 25 minuter.
Ta ut och låt kallna.
Stansa ut portionsbitar om så önskas.
Vispa grädde före servering och lägg på.
Dekorera med några nötter.
Detta är en kaka som blir riktigt kladdig men samtidigt har tuggmotstånd i och men alla nötter.
Mumma

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar