onsdag 18 november 2009

BROWNIES MED CHOKLADSÅS

Ingredienser
3 st ägg
140 gram smält smör
225 gram socker
30 gram kakao
30 gram ljus sirap
1 gram salt
5 gram vaniljextrakt
110 gram vetemjöl
4 gram bakpulver (ca 1 tsk)

Chokladsås
1,5 dl grädde
85 gram blockchoklad av hög kvalitet
20 gram socker

Blanda socker, sirap, salt, choklad och vaniljextrakt i det smälta smöret.
Vispa äggen lätt och blanda med chokladsmeten, vänd sedan försiktigt ned mjöl och bakpulver till en slät smet.
Klä en fyrkantig ugnsform (ca 30*25 cm) med bakplåtspapper och smörj det med lite smör eller olja.
Häll i smeten och grädda ca 20 minuter i 175 graders ugn.
Kontrollera med sticka, kakan ska vara lite kladdig i mitten.
Låt brownien kallna i rumstemperatur, skär i bitar och servera med chokladsåsen på.

Chokladsås

Koka upp grädden rör ned socker och den hackade chokladen.
Rör till all choklad smält och du har en slät sås.

Barnsligt underbart gott.....:-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar