onsdag 4 november 2009

PIGGVAR MED SKIRATSMÖR OCH FÄRSK PEPPARROT

Är så vansinnigt sugen på färsk pepparrot.
Kan få en sådan längtan efter just detta ibland.
ut och leta efter något kul recept med pepparrot.
Ja.....här är det..Från Per Moberg...inte så kul men SÅÅÅÅ gott.
Min favorit fisk Piggvar, finns tyvärr inte hos fiskhandlaren varje dag men med lite planering så...

Ingredienser
Piggvar (obs! gärna en stor, ca1,5 - 2 kg)
1 kg färskpotatis
200 gram smör
300 gr pepparrot (färsk)
1/2 citron / person att pressa över
Några rejäla knippor dill till garnering

Gör så här
Rensa piggvaren men flå den inte.
Tag bort gälarna och skölj fisken val.
Lägg den en långpanna.
Den skall inte saltas.
Har man frisk tång tvättas den noga och läggs som en matta under fisken. ÖVERKURS!!!!
Ställ in långpannan i 90-100 ugnsvärme och låt den stå 50 minuter.
Har man en piggvar på 2 kg lägger man till 10 minuter.
Pröva med en gaffel vid tjockaste delen av fisken om köttet lossnar från benen.
Kokt potatis, smält smör och riven pepparrot hör till.
Persilja och citronklyftor är angenämt för både gom och öga.
Alla fiskar med kraftigt skinn, t ex gös, gädda, torsk, kan lagas på detta sätt.

Tips:
Lägg lite skivor av citron, lök och morot på långpannan för en angenämare doft.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar