onsdag 25 november 2009

PEPPARKAKSCHEESECAKE MED LINGON

Foto:tv4
Botten
250 g pepparkakor
100 g smör, smält

Fyllning
1 dl strösocker
3 st ägg
400 g philadelphiaost
1 tsk vaniljsocker
1 msk pressad citron

Topping
3 dl crème fraiche
1.5 msk socker
1.5 msk vaniljsocker
1 dl lingon, tinade eller färska

Gör så här

Ta ut lingonen ur frysen och låt dem tina på hushållspapper.

Botten:
Sätt ugnen på 200 grader.
Smält smöret.
Mixa pepparkakorna till smulor och bred ut på botten av en form med löstagbar botten.
Häll över det smälta smöret.
Blanda runt så att smöret fördelar sig jämt bland pepparkakssmulorna.
Platta till så det blir en jämn botten.

Fyllning:
Ta fram philadelphiaosten så den blir rumsvarm.
Vispa socker och ägg pösigt.
Rör osten mjuk och rör sedan ner den i äggvispet, vispa tills det blir en slät smet.
Tillsätt vaniljsocker och citronsaft.
Häll smeten i formen och ställ in i ugnen.
Grädda i 40 minuter till smeten har stelnat och kakan har fått en fin brun färg.
Ta ut kakan och låt den svalna.

Topping:
Rör ihop crème fraiche, socker och vaniljsocker.
Bred över toppningen när kakan har svalnat helt.
Strö över lingonen.

TIPS!!!
Detta receptet kommer ifrån kvällens tvprogram med Pernillas Jul.
Serien sänds på tv4 plus onsdagar klockan 21.
Ett mysigt program som ger mycket julkänsla.
Se det nästa vecka vet ja.....
Alla recept kommer att finnas på
recept.nu

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar