onsdag 4 november 2009

CHEESECAKE MED PEPPARKAKOR

Nu tänker jag tjuvstarta lite med julrecepten för de är så många och så goda så alla måste hinnas med.
Ingredienser
Botten:
100 g pepparkakor
100 g digestivekex¨
5 msk smör, rumsvarmt
Fyllning 1
400 g Philadelphiaost
2 st ägg
1 dl socker
2 tsk vanillinsocker
Fyllning 2
5 dl gräddfil
1/2 dl socker
Garnering:
1 dl mandelspån
Rostade rårörda
Frysta bär eller färska under säsong
Gör så här
Sätt
ugnen på 150 grader.
Krossa pepparkakor och kex fint och blanda med smöret.
Tryck ut massan i en form med löstagbar botten, cirka 24 cm i diameter, och grädda i ugnen i 15 minuter.
Låt svalna.
Höj ugnsvärmen till 225 grader.
Blanda ingredienserna till fyllning 1 till en jämn massa och bred ut den över kakbottnen.
Grädda i ugnen i 20 minuter.
Tag ut kakan och stäng av ugnen.
Rör ihop ingredienserna till den andra fyllningen och häll blandningen över ostmassan.
Sätt in kakan i eftervärmen i ugnen, cirka 5 minuter.
Strö över mandelspånen.
Servera kakan med de frysta eller färska bären.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar