
Ingredienser
Botten:
100 g pepparkakor
100 g digestivekex¨
5 msk smör, rumsvarmt
Fyllning 1
400 g Philadelphiaost
2 st ägg
1 dl socker
2 tsk vanillinsocker
Fyllning 2
5 dl gräddfil
1/2 dl socker
Garnering:
1 dl mandelspån
Rostade rårörda
Frysta bär eller färska under säsong
Gör så här
Sätt ugnen på 150 grader.
Sätt ugnen på 150 grader.
Krossa pepparkakor och kex fint och blanda med smöret.
Tryck ut massan i en form med löstagbar botten, cirka 24 cm i diameter, och grädda i ugnen i 15 minuter.
Låt svalna.
Höj ugnsvärmen till 225 grader.
Höj ugnsvärmen till 225 grader.
Blanda ingredienserna till fyllning 1 till en jämn massa och bred ut den över kakbottnen.
Grädda i ugnen i 20 minuter.
Tag ut kakan och stäng av ugnen.
Rör ihop ingredienserna till den andra fyllningen och häll blandningen över ostmassan.
Rör ihop ingredienserna till den andra fyllningen och häll blandningen över ostmassan.
Sätt in kakan i eftervärmen i ugnen, cirka 5 minuter.
Strö över mandelspånen.
Strö över mandelspånen.
Servera kakan med de frysta eller färska bären.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar