fredag 27 november 2009

SAFFRANSLÄNGD MED VITCHOKLAD

200 g smör
5 dl mjölk
50 g jäst
2 kuvert saffran
salt
2 dl socker
13-14 dl vetemjöl

Fyllning:
75
g smör
200 g vit choklad
½ dl socker
1 ägg och pärlsocker till garnering

Smält smöret och häll i mjölken.
Låt bli fingervarmt.
Smula ner jästen i en degbunke och häll över smör- och mjölkblandningen.
Blanda ner saffran, salt och socker.
Blanda i mjölet och knåda till en smidig deg.
Låt jäsa övertäckt ca 30 min.

Kavla ut halva degen till en platta ca 30x40 cm och bred ut hälften av smöret, strö över hälften av sockret och hälften av den vita chokladen (hackad eller smält).
Vik samman degen två gånger till en längd.

Gör likadant med den andra deghalvan och lägg längderna på bakpappersbeklädda plåtar.
Låt jäsa ytterligare 30 min.

Pensla längderna med uppvispat ägg och strö över pärlsocker.
Grädda i 175 gr i mitten av ugnen 25-30 min.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar