måndag 9 november 2009

AVOCADOSOPPA MED LÖJROM OCH RÄKOR

När dagen är som idag lite grå och blåsig, sätter soppsuget in.
Denna soppa är kanon både som vardagsmat men även som förrätt till fest.
Avocadon är otrolig i sin smak och borde användas mycket mer i matlagningen inte bara i sallader och guacamole.
Till 2 personer behövs
1 liten hönsbuljong som reduceras (kokas ner) ner till 7 dl.
Späd med vispgrädde
Toppred med maizena
Mixa avocado salt och peppar och smaka av.
Blandas ner i buljongen.
Hacka lite extra avocado till servering.
Slå upp soppan.
Lägg riktigt med färskskalade räkor och löjrom i mitten av tallriken.
Soppan skall serveras riktigt het.
Soppan kan om man vill spetsas till med lite sherry eller cognac, men var försiktig så smaken inte bryter igenom och tar överhand.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar