måndag 9 november 2009

SOLROSBULLAR

Här ett härligt recept som jag fått ifrån Johanna på bloggen Vintage.
Degen görs på kvällen och jäser sedan i kylskåpet över natten.
Bara att sätta på ugnen när man vaknar.
Tänk så smidigt att få njuta av nybakat bröd på morgonen.
Finns det något mysigare än komma upp till doften av kaffe och nybakt bröd.
Vilken härlig start på dagen eller hur....
1/2 pkt jäst
3 dl lättmjölk
1 tsk salt
2 msk olja
2 dl vetekli
6 dl vetemjöl
1 ägg
1 dl solroskärnor
Kvällen innan:
Rör u t jäst i kall mjölk , blanda i olja , salt vetekli och mjöl.
Arbeta degen smidig.
Baka ut 16 st bullar o låt dem jäsa i kylen över natten.
På morgonen:
Sätt ugnen på 180 .
Pensla med ägg strö över solroskärnorna grädda i mitten av ugnen i ca 180 grader ca 10 minuter..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar