torsdag 3 september 2009

CAROLINES LYXIGA KLADDKAKA

SM-finalist nummer 6

Botten:
100
g fin mörk choklad
50 g hackad mandel

Kladdkakan:
100 g smör
100 g mörk fin choklad
2 lantägg
3 dl socker
1 tsk vaniljsocker
4 msk fin kakao
1,5 dl vetemjöl
200 g riven mandelmassa

Topping:
50 g fin mörk choklad
2 msk smör
Smör och kokos, till formen

Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader och smöra och strö kokos (mjöl eller ströbröd går också bra) i formen.
Smält chokladen till botten i vattenbad eller i mikron och blanda i hackad mandel.
Tryck ut det i botten på formen och ställ i kyl.
Smält choklad och smör tillsammans över vattenbad eller i mikron och låt det svalna något.
Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda ihop vaniljsocker, kakao, och mjöl i en separat skål och vänd sen ner det i äggvispet.
Rör ner smör och chokladblandningen i smeten.
Riv mandelmassan grovt och blanda i smeten.
Häll smeten jämnt i form och grädda i cirka 15–20 min beroende på hur kladdig du vill ha den. När kakan är ute ur ugnen, smält då chokladen och smöret till toppen över vattenbad eller i mikron och häll på kakan.
Låt svalna och servera den antingen som den är eller med grädde eller glass.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar