fredag 4 september 2009

LIVS KLADDKAKA MED ANANAS OCH MYNTAÖVERDRAG


SM-finalist nummer 4 ( eftersom finalist nr 5 var den som vann)

Kladdkakan:
300
g smör
4 ägg
4 dl socker
6 rågade msk kakao
4 rågade msk vaniljsocker
2,5 dl vetemjöl

Överdraget:
15 skivor ananas (beräknat på burkananas)
300 g vit choklad
25 stora myntablad
2–3 msk socker

Gör så här:
Värm ugnen till 175 grader.
Smält smöret i en kastrull.
Vispa ägg och socker. Tillsätt smöret och rör samman.
Blanda i kakao, vaniljsocker och mjöl i smeten.
När den är jämn häll ner i den formen och grädda i mitten av ugnen i cirka 27 min.
Kakan ska vara lite dallrig i mitten när du tar ut den.
Låt kakan kallna.
Låt ananasen rinna av mycket väl, gärna på tjocka servetter så att pappret inte fastnar på ananasen.
Dekorera sedan kakan med ananasen.
Smält den vita chokladen i vattenbad och ringla över ananas­kladdkakan.
Stöt myntabladen och sockret i en mortel tills du får ett jämnt grönt socker.
När chokladen har kallnat lite strör du sockret över chokladen på kakan.
Dekorera gärna med myntablad på toppen.
Nu är kakan färdig att servera, men man kan också servera tillsammans med lite vaniljvispgrädde.

Vaniljvispgrädde:
Riv
ner innehållet ur en vaniljstång i grädden innan du vispar upp den. Vispgrädden blir på detta sätt sanslöst god och får en bra kontrast till ananasen och myntan i kladdkakan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar