söndag 6 september 2009

KLADDKAKA MED MARSHMALLOWS OCH MARIANNEFLUFF

SM I KLADDBAKSBAKNING
Vinnande bidraget kommer här.
Kladdkakan:
4 msk kakao
1,5 dl vetemjöl
3 dl socker
2 ägg
En nypa salt
100 g smält smör
En stor näve minimarshmallows
Marianne-fluff:
3 dl vispgrädde
1 påse mariannekarameller
Gör så här:
Rör
ihop alla ingredienser till kladdkakan och grädde i 150 grader i 35 minuter.
Ta ur Mariannekaramellerna, lägg i en påse och linda in i en handduk och krossa dem, till exempel med en kavel.
När all Marianne är krossad i små bitar häll i grädden i en kastrull och värm upp till strax innan den börjar koka, den får inte koka!
Häll i Mariannekrosset och rör tills det smält helt.
Ställ in gräddblandningen i kylen i minst 6 timmar, eller gärna över natten och vispa sedan upp grädden till ett fluff.
Skär upp kladdkakan i bitar och lägg i botten på ett glas eller liknande, lägg sedan på några marshmallows och sedan en stor klick Marianne-fluff.
Toppa med några marshmallows och skär ut en lång stav av kladdkakan.
Servera!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar