lördag 5 september 2009

CHOKLAD OCH PISTAGENÖTSTÅRTA MED KRISPIG JORDNÖTSBOTTEN

SM-finalist nummer 3

Botten:
1
dl ljus sirap
250 gr jordnötssmör
6 dl corn flakes

Tryffel:
450
gr choklad (går bra med både ljus och mörk)
1 dl vispgrädde
1 dl mjölk
0,5 dl hackade pistagenötter plus 0,5 dl till garnering


Gör så här:
Klä botten av en form med löstagbar kant med bakplåtspapper.
Värm sirap och jordnötssmör så att det smälter ihop, det får ej koka.
Dra kastrullen åt sidan, rör ner flingorna.
Krossa flingorna lite.
Tryck ut massan i formen.
Smält chokladen i en djup tallrik i micron (eller över vattenbad).
Koka upp grädde och mjölk.
Häll över chokladen i en bunke och häll sedan över den kokande grädden.
Vispa med elvisp så att det blandas ordentligt, häll sedan i de hackade pistagenötterna.
Häll chokladkrämen över botten och ställ i kyl.
Låt den gärna stå i kyl över natten, allra minst 5 timmar.
Lossa tårtan från kanten med en vass kniv.
Garnera med hackade pistagenötter och servera med vispad grädde.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar