fredag 18 september 2009

VÄRLDENS GODASTE ÄPPELPAJ

foto:smålandsbilder.se
Detta är en riktigt smidig och snabb paj.
Otroligt god.
Var och handlade på Ica för många år sedan, hittade små receptlappar nedstuckna bland äpplena på frukt och grönt avdelningen.
Det var leverantören av äpplena Gisebo fruktodling som tipsade om denna läckerhet. Tyvärr har jag ingen bild på själva pajen, så det får bli vackra bilder tagna av fotografen Tomas Magnusson.
Är du nyfiken och vill se fler bilder av Tomas, klicka på länkarna under något av fotona.
Här kommer receptet
5 äpplen
100 gr smör
1 1/2 dl havregryn
1 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 dl socker
1/2 tsk bakpulver
1/2 tsk sirap
1/2 dl grädde.
Koka ihop allt till en tosca smet.
Låt det smälta ihop och sjuda någon minut.
Slå över de skurna äpplena i en smord ugnsfastform.
Grädda 225 grader till äpplena mjuknat.
Servera med glass eller vaniljsås.
Efter som jag är en sann gottegris mixtrar jag lite med receptet.
Utesluter bakpulvret så blir den lite krämigare och inte en mjuk pajdeg.
Sedan brukar jag dubbla tosca smeten för den är så god:-)


foto:smålandsbilder.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar