torsdag 3 september 2009

CHOCOLATE CHEESECAKE MED PEKANNÖTTER

Ingredienser

200 g digestivekex
200 g maryland cookies
2 msk kakao av god kvalitet
125 g smör
2.5 dl kesella
400 g philadelphiaost
1 dl strösocker
1 färsk vaniljstång
3 ekologiska ägg
200 g mörk kvalitetschoklad 70 %
1 näve pekannötter
Kakao (att pudra över)


Kakan ska stå i kylskåpet minst 1 timme innan servering.


Sätt ugnen på 175 grader.
Krossa kexen fint i en mixer och blanda smulorna med smält smör och kakao.
Tryck ut blandningen till en botten i en teflonform med löstagbara kanter, 24 cm i diameter.
Förgrädda bottnen i mitten av ugnen i cirka 7 minuter och låt den svalna. Sänk ugnen till 130 grader.
Vispa philadelphiaost, kesella, strösocker och fröna ur en urskrapad vaniljstång krämigt i en skål.
Rör ner ett ägg i taget.
Bryt chokladen i bitar och smält dem på svag värme i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten).
Blanda chokladen i smeten häll den över kexbottnen.
Garnera ytan med hela pekannötter.
Grädda kakan i 130 grader i cirka 40 minuter.
Låt svalna i kylskåp minst 1 timme innan servering.
Servera cheesecaken kylskåpskall.
Garnera gärna med lite siktad kakao.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar