tisdag 1 september 2009

VÄSTERBOTTENPAJ MED KRÄFTSTJÄRTAR

foto: google

här i kräfttider är det många som har lite kräftor över i kylskåpet. Varför inte ta och använda dem till denna lilla smarriga paj.
3 dl vetemjöl
100 g smör kylskåpskallt
2 msk kallt vatten
Äggstanning
3 st ägg
3 dl mjölk
1 nypa salt
1 nypa vitpeppar
150 g västerbottenost,riven
Topping
6 st körsbärstomater
24 st kräftstjärtar
hackaddill
1 msk olivolja

Gör så här
Hacka ihop mjöl och smör.
Tillsätt vatten och blanda snabbt ihop till en deg, gärna i matberedare.
Klä smorda portionsstora pajformar med degen.
Ställ i kyl i ca 30 minuter.
Värm ugnen till 200°.
Vispa ägg och mjölk, krydda med salt och peppar.
Vänd ner osten.
Nagga pajbottnen med gaffel och fyll pajskalen med äggstanningen.
Grädda i nedre delen av ugnen i ca 20 minuter, till äggstanningen stelnat och fått fin färg.
Dela körsbärstomaterna.
Blanda tomathalvor, kräftstjärtar, dill och olja.
Fördela blandningen ovanpå pajerna före servering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar