måndag 21 december 2009

CHOKLAD OCH SAFFRANSTRYFFELTÅRTA

100 g smör
200 g mörk choklad
2 dl strösocker
4 st ägg

Saffranstryffel
1 dl vispgrädde
½ påse(ar) saffran, á 0,5 g
200 g vit choklad

Till garnering
40
g valnötter
75 g mörk blockchoklad

Sätt ugnen på 200°.
Smält smöret i 2-liters kastrull.
Ta från värmen.
Bryt chokladen i bitar och låt den smälta i smöret.
Rör tills allt är smält.
Vispa ner socker och sedan äggen ett i taget till allt är jämnt blandat.
Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
Grädda på andra falsen nerifrån 15-20 min.
Låt kallna.
Stöt sönder saffranet och låt det koka upp med grädden.
Hacka chokladen och låt den smälta i den varma grädden.
Häll smeten över chokladtårtan och låt stelna.
Smält chokladen och doppa nötterna till hälften i choklad.
Låt de stelna innan du lägger dem på tårtan.
Förvara tårtan i kyl fram till servering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar