måndag 14 december 2009

LIMEKOLA

Dessa kolar är ljuvliga
Söta, smöriga och lite syrliga.

60 st
100 g smör
2 dl vispgrädde
3 dl socker
1 dl ljus sirap
1 tsk vaniljsocker
Rivet skal av 2 lime

Smält smöret i en tjockbottnad, vid kastrull.
Tillsätt grädde, socker, sirap och vaniljsocker.
Koka utan lock, rör om då och då tills smeten håller ett kulprov: häll några droppar av smeten i iskallt vatten och rulla till en seg och ganska fast kula.
Koktid ca 15 min i en vid kastrull eller ca 30 min i en kastrull med mindre botten.
Smaksätt med lime.
Häll upp smeten på en oljad plåt.
Låt svalna och skär eller klipp i bitar.
Slå in i papper och förvara kallt.
Tips !
Skal från en citron istället för två lime är också gott.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar