
400 g vit kvalitetschoklad
200 g valnötter
8 st ekologiska ägg
1 dl strösocker
3 msk Grand marnier
2 st apelsiner, skalet
6 dl vispgrädde
6 dl grekisk yoghurt, 10%
6 dl maränger
satsumas eller mandariner till servering
färska fikon till servering
Smält chokladen i vattenbad (i en skål över en kastrull med kokande vatten).
Rosta valnötterna i en torr kastrull.
Separera äggen. Vispa äggulor och hälften av strösockret pösigt.
Vispa grädden fluffig och blanda med yoghurten.
Rosta valnötterna i en torr kastrull.
Separera äggen. Vispa äggulor och hälften av strösockret pösigt.
Vispa grädden fluffig och blanda med yoghurten.
Tvätta apelsinerna noga, torka och riv av skalet.
Rör ihop äggsmeten med smält choklad, likör och rivet apelsinskal. Vänd ner gräddyoghurten.
Vispa äggvitor och resterande strösocker till ett vitt skum och vänd ned i smeten.
Varva semifreddon med krossade valnötter och maränger i en form.
Frys i 4-6 timmar så att glassen är "halvfryst".
Skopa upp med glasskopa och servera i små glas.
Rör ihop äggsmeten med smält choklad, likör och rivet apelsinskal. Vänd ner gräddyoghurten.
Vispa äggvitor och resterande strösocker till ett vitt skum och vänd ned i smeten.
Varva semifreddon med krossade valnötter och maränger i en form.
Frys i 4-6 timmar så att glassen är "halvfryst".
Skopa upp med glasskopa och servera i små glas.
Garnera med frukten.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar