
Spara gärna några nötter eller ta lite extra som jag hackar grovt
och strör över kolan då den är klar.
Brukar även ta några nypor flingsalt.
Yammi!!!
60 st
100 g smör
2 dl vispgrädde
3 dl socker
1 dl ljus sirap
2 dl rostade, saltade pistagenötter med skal
1 tsk vaniljsocker
Blanda smör, grädde, socker och sirap i en tjockbottnad, vid kastrull.
Koka utan lock tills termometern visar 124° eller när smeten håller kulprovet.
Rör om då och då.
Koktid 15-30 min.
Skala och grovhacka nötterna.
Rör ner nötter och vaniljsocker i smeten.
Häll upp smeten på ett smörpapper.
Låt svalna och skär eller klipp i bitar.
Kulprov...
Häll några droppar av smeten i iskallt vatten och rulla till en kula som ska vara fast till hård.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar