måndag 14 december 2009

LEILAS INLAGDA SAFFRANSPÄRON

15 dl vatten
saft av 6 citroner
12 dl strösocker
3 vaniljstänger
3 g (6 påsar) saffran
15 fasta små päron
vaniljglass eller vispad grädde till servering

Tips
Receptet ger 1 stor burk.
De här goda päronen kan serveras både varma och kalla.
Vaniljglass passar bra till varma och lättvispad grädde till kalla.
Blanda vatten, citronsaft, strösocker, urskrapade vaniljstänger samt frön och saffran och i en stor kastrull.
Skala päronen och lägg dem i lagen.
Låt sakta sjuda 10-15 minuter, beroende på storleken.
Lägg gärna bakplåtspapper ovanpå päronen för att de inte skall flyta upp till ytan så lätt och rör om ibland så att päronen kokas jämt.
Prova med en provsticka att päronen har lite stuns kvar.
Låt päronen svalna i lagen. Flytta sedan över dem och lagen i en stor rengjord glasburk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar