måndag 14 december 2009

GAMMAL HEDERLIG RADIOKAKA

Toppengod 50-tals nostalgi som håller än idag.

20 skivor
150 g smör
300 g mörk eller ljus choklad
1 dl florsocker
1 msk pepparkakskrydda
2 äggulor
20 kex, typ Mariekex

Smält smöret i en kastrull.
Ta den från värmen.
Bryt chokladen i bitar.
Lägg ner dem i smöret och rör tills de smälter.
Rör ihop florsocker, pepparkakskrydda och äggulor.
Rör ner den ljumma chokladsmeten.
Klä en avlång form, ca 1 1/2 liter, med plastfolie.
Bred ut ett lager chokladsmet i botten.
Varva sedan kex och smet.
Avsluta med smet.
Låt stelna i kylen över natten.
Skär kakan i skivor med vass kniv.
Tips!
Kakan går bra att frysa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar