måndag 14 december 2009

VALNÖTS OCH SAFFRANSSKORPOR

200 g valnötter
100 g smör
3 st ägg
2.5 dl socker
1/2 g saffran
1/2 tsk salt
6 dl vetemjöl (6-7 dl)

Hacka nötterna grovt.
Smält smöret i en kastrull och låt svalna.
Vispa ägg och socker pösigt.
Stöt saffran med salt i en mortel och rör sedan ner blandningen i smöret.
Blanda nötter, mjöl och bakpulver för sig och rör sedan ihop med saffranssmöret och äggsmeten till en ganska lös deg.
Dela i tre delar och forma till rullar.
Ta mer mjöl om degen känns för lös.
Lägg rullarna på bakplåtspappersklädd plåt.
Grädda i 200 grader i cirka 20 minuter.
Skär längderna till skorpor med diagonala snitt.
Torka i 75 grader i 60 minuter.
Förvara i lufttät burk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar