onsdag 29 juli 2009

CUPCAKES MED DUMLE OCH BAILEYS

Cupcakes med Baileys & Dumle

3 ägg
2 1/2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
100 g smör
1 dl mjölk
3 1/2 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1 kryddmått salt
4-5 msk Baileys
1 påse Dumle

Frosting
200 g Philadelphiaost
5 dl florsocker (om inte, rejält mycket mer när man tillsätter Baileys
2 msk Baileys (prova dig fram)

Dekoration
Färska delade jordgubbar
Choklad Strössel eller liknande
Vispa ägg och socker pösigt.
Smält smöret och häll i mjölken i det varma smöret.
Häll detta över äggen och sockret.
Blanda i mjöl, bakpulver och salt.
Blanda lätt.
Rör i likören.
Använd en muffinsplåt och sätt muffinsformar i.
Detta för att cupcaksen ska bli höga och fina och inte flyta ut.
Innan du sätter in dem i ugnen lägg ner en dumle i varje form.
Grädda i 175°C i ca 20 min tills de ser lätt gyllenbruna ut i färgen.
Låt svalna under bakduk eller frys in snabbt före glasering.Bred på forstingen, gör de lätttoppiga.
Frostingen ska vara som mjukt smör i konsistensen.
Absolut inte rinnigt!!
Sätt i mer florsocker om det behövs.
Här måste du själv känna av så att det blir lagom.
Likören späder ju florsockret rätt rejält.
Lägg på en delad jordgubbe och strö över strösslet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar