tisdag 14 juli 2009

KYCKLING I PARMAKNYTEN

Kycklingen slås in i parmaskinka och blir läckra knyten i krämig sås.
Ingredienser
4 port
8 kycklinglårfiléer eller 4 kycklingfiléer, 500 g
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 tsk oregano
4 stora eller 8 små skivor parmaskinka
2 dl vispgrädde
2 msk balsamvinäger
1 msk konc kycklingfond
2 pressade vitlöksklyftor
Gör så här
Sätt ugnen på 225°.
Krydda kycklingen med salt, peppar och oregano.
Bryn den i smör i en stekpanna.
Linda skinkskivorna runt kycklingen och lägg i en ugnssäker form.
Vispa ihop grädde, vinäger, fond och vitlök.
Häll det i formen.
Stek i mitten av ugnen ca 15 min.
Strö ev över lite färsk oregano.
Servera med frästa grönsaker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar