onsdag 22 juli 2009

SMÅ OLIVFYLLDA OSTMUFFINS

Små olivfyllda ostmuffins som drinktilltugg
Vetemjöl 3 dl
Bakpulver 1,5 tsk
Salt 1 krm
Parmesanost 1 dl nyriven
Oliver 1/2 dl gröna kärnfria
Oliver 1/2 dl svarta kärnfria
Ägg 2 st
Matolja 2 msk
Filmjölk 1 dl
20 st muffinsformar i papper

Riv parmesanost med rivjärn.
Kärna ur och skär oliverna i bitar.
Sätt ugnen på 225 grader.
Blanda mjöl, bakpulver, salt, riven ost och oliver i en bunke.
Rör om.
Vispa ihop ägg, olja och filmjölk.
Rör ner detta i mjölblandningen.
Rör om ordentligt.
Ställ ut små muffinsformar på bakplåt.
Klicka ut smet i formarna med en tesked.
Grädda i nedre delen av ugnen 10-15 min, tills de blivit lätt brunaktiga.

Variera med smaksättare efter tycke och smak. T.ex. med halvfasta ostar som feta, eller med soltorkade tomater, olika kryddor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar