tisdag 21 juli 2009

FETAOSTBULLAR

30 st

1/2 dl olivolja
25 gram jäst
2,5 dl mjölk
1 tsk salt
7,5 dl dinkelmjöl

Fyllning
200 gram fetaost i tärmingar
50 gram ruccola

Tillagning
Värm olja och mjölk fingervarmt (37°C).
Häll över i en stor bunke.
Smula ner jäst, rör om tills den löst sig.
Tillsätt salt och nästan allt mjöl (spar lite till utkavling).
Arbeta degen smidig tills den släpper från degbunkens kanter.
Strö lite mjöl över degen.
Lägg över en duk.
Låt jäsa till dubbel storlek (ca 30 min).
Stjälp upp degen på mjölat bakbord och kavla ut till en rektangulär platta ca 20*40 cm.
Lägg på rucolablad.
Lägg ut fetaosttärningar.
Rulla ihop degen (ganska hårt).
Skär 2 centimeters bullar.
Lägg över på smörad ugnsplåt.
Sätt ugnen på 250°C.
Grädda i ugn i 8-10 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar