onsdag 15 juli 2009

MUFFINS MED FETAOST

Rör ihop:
5 dl vetemjöl
1 dl havregryn
2 tsk bakpulver
2 tsk oregano
1/2 tsk salt

Blanda för sig:
2 ägg
3 dl yoghurt
3 msk olivolja
Rör sedan ihop allt och rör sedan ner 100 gram smulad fetaost.

Fyllning:
100 gram tärnad fetaost
rödlök eller purjolök

Fördela smeten i formarna och tryck ner bitar av fetaosten i muffinssmeten och strimla lök ovanpå.
Ställ formarna på en plåt och grädda 20-25 minuter i 225 grader.

Tips!!!
Personligen tycker inte jag att lök ovanpå blir så gott då den gärna blir bränd.
Jag brukar ta en god färdig tapenad på hackade oliver och soltorkade tomater.
Blanda med fetan.
Gör ett litet hål i mitten av smeten och klicka i lite som garnering.
Hacka gärna i lite färsk spenat och blandat i smeten.
Blir lite grönare och barnen äter grönt fast de inte fattar det själv. :)
Muffins är perfekt i picknick korgen eller som ett lite matigare mellanmål eller
servera som hel måltid med en härlig grön sommarsallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar