The Fat Duck började som en pub men utvecklades snabbt och blev nyligen vald till världens bästa restaurang. Utmärkelsen är kanske mer en vördnadsbetygelse åt självlärde kocken Heston Blumenthal än en faktiskt officiell titel, men Blumenthals kreativa kokkonst skapar en middagsupplevelse utöver det vanliga. Den nuvarande avsmakningsmenyn hos The Fat Duck inkluderar nitro-grönt te och limemousse, såväl som snigelgröt, pastöriserad lax med lakrits och mango och Douglas fir-puré. Givetvis även belönad med tre stjärnor i Michelinguiden. Är du nyfiken på att veta mer om Blumenthal kan du följa hans serie på BBC, Adventures in Search of Perfection. Där använder han sin unika kulinariska talang att blåsa nytt liv i några av världens mest välkända men tyvärr ofta missbrukade rätter. Hans senaste bok,
Further Adventures in Search of Perfection,
tacklar han allt från klassisker som hamburgaren, risotto och chili con carne till egendomligheter som Peking anka och chicken tikka masala. I sökandet efter perfektion lämnar han spisen och ger sig ut i välden för att hitta roten till det goda. Han besöker tex. New Haven, en kryddmarknad i Old Dehli och en liten by i Scotland för att hitta väldens bästa fish pie.ALLA FOTO: A PERFECT GUIDE
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar