onsdag 15 juli 2009

ROSA FLÄDERSAFT MED SMAK AV JORDGUBB

En ljuvligt rosa flädersaft med en ton av jordgubb i smaken.

Cirka 1,5 liter

Ingredienser
1 liter jordgubbar
10 fläderblomsklasar
1 citron i skivor
15 g citronsyra
1 liter vatten
1 kg strösocker
1 krm natriumbensoat
Tillagning

Skölj blomklasar och bär väl.
Mosa bären och lägg bärmoset, blommorna, citronskivorna och citronsyran i en rymlig skål. Koka upp vatten och socker.
Lös natriumbensoatet i lite av den varma lagen och häll tillbaka det.
Häll den heta lagen över blandningen i skålen.
Täck över och ställ kallt i 3 dygn.
Häll upp jordgubbs-fläderblomssaften i silduk och låt den självrinna i 30 minuter.
Häll upp på väl rengjorda flaskor, fyll ända upp.
Förslut och förvara kallt.
Saften går bra att frysa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar