måndag 27 juli 2009

SOLROSKUSAR

Ingredienser

50 gram färskjäst
1/2 dl sirap
1 dl vatten
6 dl filmjölk
4 msk olivolja
3 dl grahamnsmjöl
4 dl kornmjöl
6 dl vetemjöl
1 msk hel kummin
1/2 msk anis
1/2 msk fänkål
2 dl solrosfrön
2 tsk salt

Tillagning
Värm vatten, olja och filmjölk till 37 grader.
Smula jästen i en bunke.
Häll på lite vätska och rör ut jästen.
Tillsätt resten av vätskan.
Stöt kummin, fänkål och anis i en mortel.
Blanda ner kryddor, salt, solrosfrön och sirap.
Rör om och tillsätt mjölet.
Arbeta degen blank och smidig.
Låt degen stå och jäsa under bakduk i ca 30 min.
Lägg ut degen på mjölat bakbord.
Knåda degen och dela den i bitar.
Lägg bitarna på bakplåtspapper på en plåt och låt dem jäsa under duk till dubbel storlek i ca 30 min.
Sätt ugnen på 225 grader.
Pensla kusarna med vatten och strö över solrosfrön.
Grädda dem i mitten av ugnen i ca 10 min.
En sats solroskusar ger ca 25 bitar.
De blir små och passar utmärkt som buffe bröd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar