onsdag 17 juni 2009

AVOCADO & VALNÖTSSALLAD MED VARM SENAPSSÅS

Jag är barnsligt förtjust i avocado. Från början tyckte jag verkligen inte det var ätbart, men det är nog en sådan smak som måste mogna på en. Som au pair i Californien hade man förmånen att ha avocadoträd stora likt ekar i trädgården. Varje år slängdes många hundra fallfrukter. Fåglarna flockades på gräsmattan och för dem var det uppdukat smörgåsbord antar jag. Det fanns inget bättre tillfälle att lära sig älska denna gröna diamant, direkt från träden lagom mogna och vackert gröna. I sommarljus återfinns detta härliga och barnsligt enkla salladsrecept. Gott som komplement till kvällsgrillningen på midsommarafton.


AVOKADO OCH VALNÖTSSALLAD MED VARM SENAPS DRESSING

4 personer
2 stora mogna avocado
2 msk citronsaft
50 gram valnötter
7-8 soltorkade tomater hackade i små bitar
3 rejäla nävar ruccola
1 msk grovkornig senap
3 msk bra olivolja
Hel svartpeppar direkt från kvarnen

Blanda samman alla ingredienser värm senap och olja i en kastrull. Häll över salladen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar