söndag 21 juni 2009

BONDKAKOR

Bondkakor är en av mina favoritkakor. Godast är de till kall mjölk eller oboy. Kakorna är praktiska och anspråkslösa. Det behövs varken pepparkaksformar eller spritsar för att få dem fina. Det är helt enkelt perfekta bakverk för en halv stressad mamma.

Du behöver
(satsen räcker till ca 70 kakor)
2 dl strösocker
200 g äkta smör
6 dl vetemjöl
2 msk sirap
1 dl hackad mandel
1 tsk bikarbonat

Gör så här

Låt smöret ligga framme och få rumstemperatur. Vispa sedan till en jämn smet med socker och sirap
Blanda därefter ner mjöl, bikarbonat och hackade mandlar.
Arbeta degen väl och forma till två långa korvar. Vira in dem i plastfolie och lägg i kylen några timmar så att de tar ihop sig och blir hårda.
Skär sedan rullarna i ½ cm tjocka skivor och lägg på en smord plåt. Grädda i mitten av ugnen i 200 grader i 5-7 minuter. När kakorna är guldbruna är de färdiga att ätas.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar