måndag 22 juni 2009

CUPCAKES MED BAILEYS OCH DUMLE


3 ägg
2 1/2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
100 g smör
1 dl mjölk
3 1/2 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1 kryddmått salt
4-5 msk Baileys
1 påse Dumle

Frosting:
200 g Philadelphiaost
5 dl florsocker
2 msk Baileys

Dekoration:
Färska delade jordgubbar
Choklad Strössel eller liknande

Gör så här:
Vispa ägg och socker pösigt.
Smält smöret och häll i mjölken i det varma smöret.
Häll detta över äggen och sockret.
Blanda i mjöl, bakpulver och salt.
Blanda lätt.
Rör i likören.
Använd en muffinsplåt och sätt muffinsformar i.
Detta för att cupcakesen ska bli höga och fina och inte flyta ut.
Innan du sätter in dem i ugnen lägg ner en dumle i varje form.
Grädda i 175°C i ca 20 min tills de ser lätt gyllenbruna ut i färgen.
Låt svalna under bakduk eller frys in snabbt före glasering.
Bred på frostingen, gör dem lätt toppiga.
Frostingen skall vara som mjukt smör i konsistensen.
Lägg på en delad jordgubbe och strö över strösslet.


Riktigt smarriga....

1 kommentar:

  1. jag blir sååå besviken på ditt recept på frosting med smör. Usch så äcklig den blev och du säger att man ska spara den i kyl till senare...man tar ut den ur kylen och den är alldeles grynig och har förlorat siin fina krämighet som den hade innan...varför informerar du inte om sånt? och jag fick kasta allt med 1 kg smör som kostade mig skjortan

    SvaraRadera