tisdag 16 juni 2009

SKÅNSK SENAPSSILL

Antal portioner: 6

Ingredienser:

5 msk skånsk senap
2 msk vinäger
2 msk strösocker
1/2 tsk vitpeppar
1/2 tsk salt
2 dl matolja

Inlagd sill:

4 urvattnade sillfiléer
1/2 dl ättiksprit, 12%
1 dl strösocker
1 1/2 dl vatten
8 kryddpepparkorn
1 lagerblad

Gör så här
1.
Koka upp ättiksprit, socker och vatten. Lägg i kryddpepparkorn och lagerblad. Ta av från värmen och låt kallna. Kyl lagen.
2. Skär sillfiléerna i mindre bitar och lägg dem i en glasburk. Slå över den kalla lagen och låt stå ett dygn.
3. Senapssås: Blanda samman senap, vinäger, socker, salt och vitpeppar. Vispa i oljan under omrörning. Ställ kallt till servering.
4. Låt sillbitarna rinna av ordentligt. Lägg dem i en serveringsskål och slå över senapssåsen.
Servera sillen med rykande varm färskpotatis. Tips!!! För att få fram den härliga smaken i färskpotatisen fick jag lära mig av min gamla mormor, behåll skalet på, ta massor med dill, rejält med salt, några svartpepparkorn och en nypa socker. Det blir stor skillnad, jag lovar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar