måndag 22 juni 2009

KOKOSTOPPAR DOPPADE I CHOKLAD

36 st

Du behöver:
100 g smör
4 ägg
2 msk grädde
1 tsk vaniljsocker
1 vaniljstång
400 g kokosflingor
200 g mörk choklad

Gör så här:
Sätt på ungen på 175 grader.
Smält smöret och låt det svalna.
Blanda ägg, vaniljsocker, vaniljstång och grädde.
Vispa så lite som möjligt.
Blanda ner kokosflingor och det smälta smöret och låt smeten svälla ca 10 min.
Forma 36 stycken kokostoppar, 12 per plåt, och grädda i mitten på ugnen 10-15 min tills de fått lagom med färg.
Låt kokostopparna svalna till rumstemperatur.
Smält 200 g choklad och doppa botten på kokostopparna.
Placera dem på bakplåtspapper tills chokladen stelnat
( Det går även bar att hacka lite choklad och blanda direkt ner i smeten om man skulle vilja).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar