lördag 20 juni 2009

ROSENDALS MOROTSKAKA


RosenDals MorotsKaka


Detta behövs
2,5 dl solrosolja eller annan olja med neutral smak
3,5 dl strösocker
4 dl fint rivna morötter
3 ägg
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1/2 tsk salt
1/2 tsk nyriven muskot
1 tsk kanel
1/2 - 1 dl grovt hackade valnötter

Topping

150 g smält avsvalnat smör.
200 g Philadelphia ost
3 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
saft och skal från 1/2 citron

Vispa socker och olja vitt.
Tillsätt de rivna morötterna och sedan äggen ett i taget.
Blanda de övriga torra ingredienserna och rör ner dem i smeten.
Häll smeten i en smord och bröad form c:a 23 cm i diameter.
Grädda kakan i 200 grader i c:a 40 - 45 min.-
När kakan har svalnat vispas alla ingredienserna till toppingen till en luftig smet ( tillsätt citronsaften när smeten har tjocknat ).
Bred smeten över kakan.
Låt kakan stå kallt så att toppingen stelnar något.

Gör toppingen undertiden kakan bakas. Den ( toppingen) skall sedan stå och stelna till sig i kylskåpet.

Normalt skulle jag svara choklad choklad choklad på frågan, vilket fika som var godast, men denna MorotsKaka slår allt och jag menar verkligen allt med hästlängder.....Måste upplevas:)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar