torsdag 18 juni 2009

HALLONGROTTOR

Ingredienser

200 g smör
80 g florsocker
40 g kallkrämspulver (marsansås typ)
1 g hjortronsalt
200 g vetemjöl
hallonsylt till fyllning
florsocker till glasyr
Gör så här
Sätt ugnen på 180 grader.
Blanda smör, florsocker, kallkrämspulver, hjorthornssalt och vetemjöl i en bunke eller i en matberedare.
Dela degen i 50 grams bitar.
Rulla bitarna runda och lägg dem i bullformar. Platta till dem lite och gör en fördjupning med fingret.
Klicka ungefär 1 tesked god hallonsylt i varje grop.
Ställ formarna på en plåt och sätt in dem i ugnen. Baka i cirka 10-15 minuter.
Lös upp florsockret med lite vatten (den ska vara tjock). Lägg en klick glasyr ovanpå hallonsylten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar